Program

A természet műhelye

Ahogyan elődeink rácsodálkoztak az égbolt fényeire vagy a tűz melegére, tedd ezt most te is!

 

Fedezd fel a világot, ami körülvesz bennünket, amiben élünk. Ismerd meg játszva, hogyan jelenik meg a tudomány a természet műhelyében, ahol akár a felhők között is lebeghetsz!

 

 

TUDÓSOK CSARNOKA

Itt a híres tudósok munkásságát kisérheted végig, olyan szakemberek alakjai jelennek itt meg, akik alapjaiban változtatták meg tudományterületüket.

 

Tudásunkat az interaktív eszközökkel játszva bővíthetjük, a Tudományos pletykasarokban érdekes mozzanatokat ismerhetünk meg a tudósok mindennapjaiból.

 

Mágneses mező

Értsük meg, hogyan működnek és mire használhatók a mágnesek! A Csopában a Mágneses mező kiállítás keretében sok kérdésre választ találhattok:

 

Vajon miből készül a mágnes? Mi a mágnesesség?  Létezik olyan, hogy természetes mágnes? Egyáltalán mire is használhatjuk a mágneseket?

Űrállomás

Az Űrállomáson megismerheted e végtelen birodalom szépségeit, legyen szó egy Marsbéli landolásról vagy a forgó rendszerekben keletkező erőhatásokról.

 

 

Illúziók

Lépj be az illúziók világába, és hagyd, hogy káprázzon a szemed! Hihetünk-e a szemünknek? Miként működik az agyunk?

 

Ebben a tematikus teremben a vizuális illúzióké a főszerep, amelyeknek mi is részeseivé válunk.

Newton almáskertje

a. Kalandozásra hívunk téged a tudományos forradalom időszakának egyik legkiemelkedőbb tudósával. Hogyan kerül a tudomány egy almáskertbe?

 

Próbáld ki a Newton felfedezéseihez kötődő játékos eszközöket, tapasztald meg a mechanika és a tömegvonzás törvényeit!

 

Logikai megálló

Tedd próbára vizuális memóriádat, figyelemképességedet, reakcióidődet, problémamegoldó készségedet, vegyél a kezedbe egy ördöglakatot vagy próbálj megoldani egy izgalmas feladványt.

 

Rugaszkodj el a hétköznapoktól!