Program

A természet műhelye

Farkaskölykök állomás – Csodálatos Állatok Gyűjteménye
A hatalmas sziláscetektől a sörényes oroszlánon és a tüskebokorra emlékeztető tarajos sülön át az egészen parányi rovarokig számos állatfajjal megismerkedhetsz. Ismerd meg velünk az élővilág hihetetlen sokszínűségét.
 
Bogarazoo állomás – Legyél te is bogárvadász!
Hogyan építs fénycsapdát az éjjeli lepkéknek? Milyen kísérleteket lehet végezni a pókfonállal? Hogyan nevelj hernyót? Állomásunkon interaktív módon vezetünk be kicsiket és nagyokat a rovarászok világába.
 
Gullon állomás – Harapj bele a jóba

A rostok majdnem olyan pici összetevői az ételnek, mint a vitaminok és ugyanolyan hasznosak is. Például segítenek, hogy ne fájjon a hasad és az immunrendszer működését is segítik, ezáltal védenek a fertőzéssekkel szemben. Érdemes minden nap sok rostban gazdag ételt enned, mint például a zöldségek, gyümölcsök, vagy a teljeskiőrlésű gabonák vagy az azokat tartalmazó termékek, mint a kenyerek vagy kekszek.

Te megtalálod, mennyi rost van ebben a kekszben? Jól figyeld meg a címkét, mert ott lesz a megfejtés!

 

 

 

 

TUDÓSOK CSARNOKA

RÉGIÓ állomása - Szenzációs rekordok
Az Agymenők Élménynap Régió Játék állomásán megismerkedhetsz a legelképesztőbb rekordokkal, mindenből a leggyorsabb - legnagyobb – legerősebb kerül terítékre.
Elképesztő tények emberekről, állatokról, növényekről, a Földről és a világűrről. Ismerd meg a világ fantasztikus rekordjait! Melyik állat eszik a legtöbbet? Ki lépte át elsőként a hangsebességet?
Hol található a Naprendszer leghidegebb helye? Melyik volt a legnagyobb dinoszaurusz? Ezen az állomáson minden rekordos kérdésre választ kapsz – és nem is akármilyet!
 
Opel állomása - Autók, vonatok, hajók és repülők
Látogass el az Opel állomására és ismerkedj meg az első keréktől az űrhajókig mindennel, ami úszik, repül és gurul. Készülj fel egy izgalmas utazásra, amely során az egész világ mozgásba lendül!

Logikai megálló

Pölöskei Szörp állomása – Ezt nem hiszem el!
Engedd meg, hogy beavassunk világunk hihetetlen titkaiba. Tudod-e például, hogy a Hold akkora, mint Ausztrália? Hogy a világ legkisebb madara elfér egy ceruzavégen, és hogy a Föld több mint ezerszer elférne a Jupiterben? Vagy hogy a kékbálna szíve olyan nagy, mint egy autó? A meglepő tények megismerése játékos formában történik, a Pölöskei Szörp támogatásával.

Interaktív asztalok

Agymenők állomás - Tornáztasd az agyad!

Szórakoztató és gondolkodtató kérdések és válaszok minden korosztálynak. Gyere és próbáld ki magad a furfangosabbnál furfangosabb kérdésekben.

Matekmágusok - Matek mindenhol

Hogyan tehetjük könnyebbé és szórakoztatóbbá a matektanulást? A matekos állomáson nem lesznek unalmas, száraz matekpéldák. Itt életre kelnek a feladványok!

Ezen a helyszínen találjátok majd az Agymenők Színpadot is, ahol óránként izgalmas feladványok és nyereményjáték vár az egész családra.